OVER ONS

Een Limburgs restaurant waar pure ingrediënten en ongeveinsd vakwerk treffen. Een restaurant waar green cuisine de graadmeter is. Puur Vakwerk.

ONZE FILOSOFIE

Eten is leven. Limburgs leven, in ons geval. Puur Vakwerk wil dat gasten de machtige regio proeven, op eerlijke en begerige wijze. Onze chefs plukken zelf producten om de waarheidszin van de Limburgse natuur te waarborgen en over te brengen naar onze menukaart. Een menukaart met heerlijke gerechten met ongecompliceerde ingredienten. Echter, er is meer nodig.

Een plek waar mensen graag samenkomen, en waar enkel gedreven mensen werken. Een plek waar we het leven vieren, op een ongedwongen en onvervalste manier. Een toprestaurant, toegankelijk voor iedereen: Puur Vakwerk.

DINER

U kunt in deze kaart kiezen uit verschillende gerechten, zowel regionaal als euregionaal met een “green touch” van Puur by Marc.

Elke drie weken verrast onze chefkok Marc Creusen u met een nieuwe culinaire kaart.

BOEREN WILDPATÉ

bereidt volgens eigen receptuur, met wild uit de Eifel, moerbeitjes, meloesuitjes gegaard in Cumberlandsaus en Puur by Marc Rozenbotteldressing

€12,50

SNERT

…maar dan anders

€8,50

SCHARTONG MET BELUGA LINZEN

krokant van chia zaad, Puur by Marc daslooksaus, crème van selderij

 

€12,50/ €25,00

TWEE BEREIDINGEN VAN REE UIT DE EIFEL

kervel knolletjes, schuim van schorseneren en “cromesqui” van aardappel, spruitjes en pastinaak


 

€25,00

KAASPLENKSKE

met regionale kaasjes, Puur Jonagold Stroop, druifjes, huisgemaakt kletzenbrood en Puur by Marc dennentoppengelei

€12,50

CRÊPES SUZETTE “Á LA FAÇON DE PAUL BOCUSE”

€8,50

Twee gangen, waarvan één soep/dessert: €30

Twee gangen: €32,50

Drie gangen:  €37

Vier gangen: €45

Vijf gangen: €55

Zes gangen: €65

Kaas supplement bij 3, 4 & 5 gangen menu €3,50

LUNCH

Kom lekker genieten voor een kleinigheid of een maaltijd op ons terras, “inde” theetuin, bar of op d’r hujzulder.

SALADE VEGETARISCH/VEGANISTISCH

€13,75

SALADE CHÈVRE CHAUD

met druifjes, noten en honing uit Orsbach

€14,50

SALADE GEROOKTE FOREL

uit Beutenaken

€14,50

SALADE LIMBURGSE HAM

van het krull varken                                       

€14,50

Alle salades worden geserveerd met Puur by Marc mosterd venkel dressing en speltbrood

CEASAR SALAD

met hoenderfilet

€15,75

NIÇOISE

met gegrilde tonijn

€18,50

GULPENER MOSTERDSOEP

geserveerd in een zuurdesem broodkop

€7

DE BEROEMDE HOLTKAMP KALFSVLEES CROQUET

op speltbrood met Puur by Marc mayonaise

€9,95

GEBAKKEN “ÖCHER LEBERKÄSE”

van Bio Metzger Brach met een bio-spiegeleitje en aardappel-komkommersalade

€10,50

“LEMIEËSCHER VLEMKESKOOK”

met gerookt spek en uitjes

€10,95

“HIMMEL EN ÄED” GEBAKKEN LIVAR BLOEDWORST

met gesmoorde uien, gekarameliseerde appels en aardappelpuree

€12,80

LIMBURGSE WAGYU BURGER

met frietjes en Puur by Marc mayonaise

€14,50

BROODJE GEROOKTE ZALM

€7,75

BROODJE WAGYU CARPACCIO

€7,75

BROODJE LIMBURGSE HAM EN GROTTENKAAS

€7,75

Alle broodjes worden besmeerd met Puur by Marc mayonaise

RESERVEREN

Voor reserveringen binnen 24 uur neem telefonisch contact op met ons

+31 43 306 6888

Reserveren via onderstaand reserveringsformulier kan tot 24 uur voor aankomst. U ontvangt  een e-mail van ons als de reservering is bevestigd. Wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

 

 

Maandag en Dinsdag gesloten

Woensdag          12:00 – 00:00

Donderdag         12:00 – 00:00

Vrijdag                12:00 – 00:00

Zaterdag              12:00 – 00:00

Zondag                 12:00 – 00:00

Onze keuken is tot 21:00 geopend.

Met carnaval zijn wij zaterdag en zondag geopend.

Dinsdag 14 februari (Valentijnsdag) openen wij om 18:00 uur.

 

CONTACT

+31 43 306 6888

info@puur-vakwerk.nl

Rijksweg 122
6295AR Lemiers